معرفی قطعات خودپرداز NCR
معرفی قطعات خودپرداز NCR به شما کمک می کند تا با شناخت کافی از عملکرد دستگاه خودپرداز خود نسبت به عیب یابی و رفع نقص اقدام کنید. همچنین معرفی و شناخت قطعات خودپرداز به شما کمک می کند جهت حفظ سلامت دستگاه خود اطلاعات لازم را داشته باشید.
دو مدل خودپرداز معروف کمپانی NCR , مدل 5886 و مدل 5887 تشابه زیادی با هم دارند. قطعات این دو مدل تفاوت چندانی با هم ندارند. اما طریقه چیدمان هر یک از قطعات در این مدل متفاوت است.
لازم به ذکر است تمامی قطعات دستگاه های خودپرداز وینکور و NCR در شرکت کاسپین صنعت موجود است. در صورتی که هر یک از قطعات نامبرده دچار مشکل شده میتوانید نسبت به تهیه آن با ما تماس بگیرید.
معرفی قطعات خودپرداز NCR
کیس کامپیوتر NCR
معرفی قطعات خودپرداز NCR _ کیس خودپرداز
در خودپرداز NCR از دو مدل کیس استفاده شده است. کیس کامپیوتر مدل پایوت و تلادگا . در نظر بگیرید کیس کامپیوتر در خودپرداز با کیس های خانگی متفاوت است. مادربرد کیس کامپیوتر خودپرداز NCR از مدل های پیشرفته صنعتی است. این مدل مادربرد با مدل های قابل تهیه در فروشگاه های کامپیوتر متفاوت است و در صورت معیوب شدن مادربرد نمیتوانید براحتی آن را تهیه کنید. در صورتی که سیستم کامپیوتر خودپرداز شما دچار مشکل شده است می توانید جهت رفع عیب با ما تماس بگیرید.
قطعات داخلی کیس کامپیوتر خودپرداز با قطعات موجود در بازار مشابه است.
RAM _ hard disk drive
معرفی قطعات خودپرداز NCR _ اپراتور پنل
اپراتور پنل بخش مدیریت دستگاه خودپرداز است . کلیدهای اپراتور پنل در قسمت پشت دستگاه قرار دارد و در صورت بسته بودن درب پشت دستگاه نیز قابل مشاهده است. اپراتور پنل رابط کاربری خودپرداز با مدیر دستگاه است. وظیفه اپراتور پنل مدیریت میزان پول های داخل کاست ها, مدیریت کارکرد پرینتر, مدیریت خطاها و شناسایی قطعات معیوب دستگاه خودپرداز است.
اگر قصد جایگذاری پول (پولگذاری) در دستگاه خودپرداز دارید می بایست از طریق اپراتور پنل تعداد هر ردیف از اسکناس ها در کاست را به دستگاه معرفی کنید. جهت آموزش پولگذاری در دستگاه خودپرداز اینجا کلیک کنید.
در دستگاه NCR ، هر جا شما ضامن یا دستگیره سبز رنگ مشاهده کردید ، در جریان باشید آن قسمت یا حالت قفل مانند دارد که باید آزاد شود که کار شما راه بی افتد یا کاربرد دستگیره دارد و با کشیدن دستگیره به جلو آن قسمت از دستگاه را تقریبا جدا میکنید.
پرینتر ژورنال (ژورنال پرینتر)
پرینتر ژورنال، وظیفه ثبت خطاها و رخدادها و درخواست های مدیر را دارد. این کاغذ تنها توسط مدیر قابل رویت است و کاربر عادی نمی تواند به پرینتر ژورنال دسترسی داشته باشد. شما میتوانید دستور بررسی کارکرد دستگاه, میزان خروج پول از دستگاه و تمامی کارکرد دستگاه و همچنین خطاهای دستگاه را پرینت بگیرید. البته همه موارد ذکر شده از طریق اپراتور پنل نیز قابل رویت است. از این رو و در جهت کم کردن هزینه های دستگاه و پر نکردن کاغذ پرینتر ژورنال, گاهی کارشناسان جهت حذف این بخش سنسور های این قطعه را پر میکنند تا پرینتر در عملکرد کاغذ را تشخیص میدهد اما در واقع رل کاغذ وجود ندارد، و یا از ژورنال الکتریک استفاده میکنند.
پرینتر رسید مشتری خودپرداز
وظیفه پرینتر رسید مشتری چاپ درخواست مشتری است. وقتی مشتری درخواستی را به دستگاه می دهد, پس از اتمام هر مرحله امکان چاپ هر مرحله وجود دارد. بطور مثال پس از انجام عمل کارت به کارت پرینتر عمل انجام شده را چاپ گرفته و کاربر میتواند رسید را دریافت کند.
پرینتر رسید مشتری، وظیفه دارد رسید مشتری را چاپ کند و به مشتری تحویل دهد. پرینتر رسید مشتری دو تیکه است یک قسمت عقبی دارد و یک قسمت جلویی یا به اصطلاح کله رسید. با زدن دکمه و بالا اوردن قسمت جلویی پرینتر ، میتوانیم به قسمت کارتخوان دسترسی داشته باشیم.
دستگاه کارتخوان ، که تنها قسمتی است که به کیس مستقیم وصل میشود.
در کارتخوان اطلاعات توسط هد مغناطیسی خوانده میشود و برای کیس ارسال میشود.
یکی از عمده خرابی های دستگاه خودپرداز مربوط به کارتخوان است. به این دلیل که وسیله ای است که با کارت های مردم کار میکند.
مانیتور دستگاه نیز در قسمت انتهای دستگاه و قسمت بالایی قرار دارد.
اگر بخواهیم قسمت پایین دستگاه خودپرداز NCR را توصیف کنیم یک قسمت گاوصندوق مانند هست.
که به یک قسمت آن یا همان پاور NCR برق 220ولت AC شهری متصل میشود که منبع تغذیه است. و به ولتاژ های دیگر از جمله DC یا AC که ماژول ها به آن احتیاج دارند تبدیل میکند.
قسمت دیگری در گاوصندوق وجود دارد . به نام دیسپنسر، به معنای پرداخت کننده یا شمارنده ، که یکی از قطعات اصلی دستگاه هست.
دیسپنسر شامل کاست هایی هست.
کاست ریجر هایی مثل
معرفی قطعات
کاست شماره 1 معمولا جایگاه 50 هزار تومنی ها می باشد.
کاست شماره 2 معمولا جایگاه 10 هزارتومنی ها است.
کاست شماره 3 معمولا جایگاه 5 هزار تومنی ها می باشد.
و کاست شماره 4 که در گذشته جایگاه 2هزار تومنی بود. اما امروزه ۲هزار تومانی را در دستگاه قرار نمیدهند. و حالت بک آپ دارد و میتوانید عدد و رقم های مالی دیگری را برایش تعریف کنید.
هر دو مدل دستگاه NCR وقتی دکمه روشن آن را میزنید ، 5 تا 6 دقیقه طول میکشد تا بالا بیاید و کامل روشن شود.
ممنون که همراه ما بودید. با آموزش های بعدی در خدمت شما هستیم.
خودپرداز .دستگاه-خودپرداز .خودپرداز_شخصی. قطعات_خودپرداز. قیمت_خودپرداز. عابر_بانک. عابربانک _ شخصی .آموزش_خودپرداز. آموزش_پولگذاری_خودپرداز. آموزش خودپرداز