آموزش کار با دستگاه خودپرداز

آموزش کار با دستگاه خودپرداز

دستگاه خودپرداز، یک ابزار الکترونیکی است که به شما امکان می ‌دهد به سادگی و در هر زمانی، از طریق کارت بانکی خود، پول بگیرید یا واریز کنید، همچنین از خدمات مالی دیگر نیز بهره ‌مند شوید. این دستگاه ‌ها در سطح جهانی در اکثر نقاط شهری و روستایی یافت می ‌شوند و بسیاری از افراد برای انجام تراکنش ‌های مالی خود از آنها بهره می ‌برند.
از دیدگاه کاربری، دستگاه ‌های خودپرداز (ATM) راهی ساده و آسان برای دسترسی به حساب بانکی شما در هر نقطه و زمانی فراهم می ‌کنند. اگرچه در ابتدا ممکن است به نظر برسد که این دستگاه ‌ها پیچیده هستند، اما در عمل، استفاده از آنها بسیار آسان و ساده است. در ادامه این مقاله با آموزش کار با دستگاه خودپرداز آشنا خواهید شد.

آموزش کار با دستگاه خودپرداز

برای استفاده از دستگاه خودپرداز به شرح زیر عمل کنید:

قرار دادن کارت بانکی

ابتدا کارت بانکی شخصی خود را در شکاف مخصوص کارت دستگاه خودپرداز قرار دهید. این کارت معمولا حاوی نام و شماره حساب بانکی شماست. دستگاه با علامت کارت روی خود، کارت شما را تشخیص می ‌دهد. به عبارت دقیق، کارت را با سمتی که نام بانک یا شماره کارت روی آن نوشته شده است، به سمت بالا و به داخل شکاف دستگاه بگذارید.

انتخاب زبان

بعد از قرار دادن کارت، دستگاه از شما می‌ خواهد زبان تراکنش را انتخاب کنید. معمولا این گزینه به زبان ‌های مختلف ارائه می ‌شود، به عنوان مثال فارسی و انگلیسی. زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.

وارد کردن رمز عبور

حالا دستگاه از شما می ‌خواهد رمز عبور خود را وارد کنید. این رمز عبور معمولا چهار رقمی است و برای امنیت تراکنش ‌های شما استفاده می‌ شود. شماره پین خود را با دقت وارد کنید و سپس دکمه ورود را فشار دهید.

انتخاب نوع تراکنش

پس از ورود رمز، شما باید نوع تراکنش مورد نظر خود را انتخاب کنید. این شامل عملیات مانند برداشت پول، واریز وجه، استعلام موجودی حساب، تغییر رمز عبور، انتقال وجه، پرداخت قبوض و دیگر خدمات مالی می ‌شود.

برداشت پول

برای برداشت پول نقد از حساب خود، مبلغ مورد نظر را با استفاده از کلید‌های دستگاه وارد کنید. سپس اطلاعات مربوط به حساب مقصد را (شماره حساب و شماره شبا یا ایبان) وارد کنید. همچنین باید هزینه برداشت را پرداخت کنید که ممکن است به عنوان یک درصد از مبلغ برداشت محاسبه شود.

استعلام موجودی

اگر می ‌خواهید موجودی حساب خود را بررسی کنید، از گزینه استعلام موجودی استفاده کنید. دستگاه به شما می‌ نماید که چه مقدار پول در حساب شما وجود دارد.

خاتمه تراکنش

پس از انجام تراکنش، دستگاه معمولا یک رسید یا گواهی تراکنش چاپ می‌ کند. این گواهی به عنوان اثبات تراکنش مهم است و باید آن را نگه دارید.
توجه داشته باشید که در بعضی از کشورها، دستگاه‌ های خودپرداز امکانات اضافی مانند خرید بلیط و خدمات مختلف را نیز ارائه می ‌دهند. در ایران، واریز از طریق دستگاه ‌های خودپرداز به ندرت امکان ‌پذیر است به علت مسائل امنیتی. همچنین مهم است که همواره در ورودی پین خود دقت کنید و آن را محرمانه نگه دارید.

گزینه تغییر رمز عبور

در صورت نیاز به تعیین یک رمز عبور جدید برای کارت خود یا تغییر رمز عبور قدیمی ‌تان، می‌ توانید از گزینه عملیات رمز عبور استفاده کنید. با انتخاب این گزینه، شما به یک صفحه دیگر منتقل می‌ شوید که دارای دو انتخاب است:
تغییر رمز اصلی کارت: این گزینه برای تعیین رمز عبور اصلی کارت (رمز اول) یا تغییر آن است. دستگاه ابتدا از شما رمز عبور فعلی خود را می ‌خواهد و سپس رمز عبور جدید را وارد و تایید کنید.
تعیین یا تغییر رمز دوم: این گزینه برای تعیین یا تغییر رمز دوم کارت استفاده می‌ شود. همچنین، دستگاه ابتدا از شما رمز عبور فعلی را می ‌پرسد و سپس رمز جدید را وارد و تایید می‌ کنید.

گزینه شارژ سیم کارت

در صورت استفاده از سیم کارت اعتباری، می ‌توانید از گزینه شارژ سیم کارت استفاده کنید. این گزینه به شما امکان می ‌دهد یک رمز عبور ۱۶ رقمی برای شارژ سیم کارت خود دریافت کنید. این رمز، سیم کارت شما را شارژ می ‌کند.

دریافت رسید

پس از هر عملیات، دستگاه خودپرداز ممکن است یک رسید چاپ کند. اغلب این رسیدها غیرضروری هستند. بنابراین، وقتی دستگاه از شما می‌ پرسد که آیا به رسید نیاز دارید یا نه، می‌ توانید نه را انتخاب کنید تا به حفظ محیط زیست کمک کنید. اما در مواردی که به رسید به عنوان مدرکی نیاز دارید، می ‌توانید گزینه بله را انتخاب کنید.

پول گذاری دستگاه خودپرداز از طریق بانک

برای پول گذاری دستگاه خودپرداز از سوی بانک، یک نماینده بانک به دستگاه خودپرداز مراجعه می‌ کند و با استفاده از کارت بانکی شخصی یا کارت مخصوص بانک، مبلغ مورد نظر برای پول گذاری مخزن دستگاه را وارد می‌ کند.
دستگاه خودپرداز سپس درخواست ارتباط با بانک را ارسال می ‌کند و پس از انجام احراز هویت و تایید مبلغ، مبلغ مورد نظر از حساب کاربری نماینده بانک که به دستگاه خودپرداز مراجعه کرده، کسر شده و به مخزن دستگاه واریز می‌ شود.
پس از پر شدن مخزن دستگاه خودپرداز با مبلغ شارژ، افرادی که از دستگاه استفاده می ‌کنند، می ‌توانند با استفاده از کارت بانکی شخصی خود پول را از دستگاه خودپرداز برداشت کنند. به عبارت دیگر، در این روش، پول به صورت الکترونیکی به مخزن دستگاه خودپرداز اضافه می‌ شود و سپس افراد می‌ توانند از طریق دستگاه خودپرداز برای برداشتن پول از حساب خود استفاده کنند.

پروسه واریز پول نقد در دستگاه خودپرداز توسط بانک

مراحل واریز پول نقد به مخزن دستگاه خودپرداز توسط نماینده بانک به شرح زیر انجام می ‌شود:
باز کردن مخزن: نماینده بانک مسئول واریز پول نقد به دستگاه خودپرداز است. او با استفاده از کلیدهای مخصوص یا وارد کردن کد مخزن، مخزن دستگاه را باز می ‌کند.
شمارش و سازماندهی پول: سپس پول نقدی که باید واریز شود را دقیقا شمارش می ‌کند و آن را به دقت در مخزن دستگاه قرار می ‌دهد. اهمیت دارد که اطمینان حاصل شود که پول به صورت صحیح سازماندهی و مرتب شده و اسکناس ‌های پاره، آسیب ‌دیده یا جعلی ندارند.
بستن مخزن: پس از واریز پول نقد، مخزن دستگاه را می‌ بندد و از قفل بودن آن اطمینان حاصل می ‌شود.
ثبت در سیستم: نماینده بانک سپس با استفاده از رایانه یا دستگاه دستی، مقدار پول نقد واریز شده را به سیستم خودپرداز وارد می ‌کند. سیستم میزان پول نقد واریز شده را بررسی کرده و نماینده باید از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان حاصل کند.
واریز به حساب مشتری: پس از تایید صحت و مطابقت مقدار واریزی، سیستم خودپرداز مبلغ را به حساب تعیین شده متصل به دستگاه خودپرداز واریز می ‌کند.

لازم به ذکر است که روش ‌های دقیق واریز پول نقد به مخزن دستگاه خودپرداز ممکن است بسته به سیاست‌ ها و رویه‌ های بانک و نوع دستگاه خودپرداز متغیر باشد.

کلیدهای مختلف در دستگاه خودپرداز

در دستگاه خودپرداز، علاوه بر کلیدهایی که برای انتخاب مبالغ پول و وارد کردن شماره حساب و شبا به کار می ‌روند، کلیدهای دیگری نیز وجود دارند که در زمان استفاده از دستگاه می‌ توانید از آن‌ ها استفاده کنید. بعضی از کلیدهای دیگر دستگاه خودپرداز عبارتند از:

کلید پاک کردن یا Clear

اگر در حین وارد کردن شماره حساب یا مبلغ مشکلی پیش آمد، با فشار دادن این کلید، می‌توانید مقدار وارد شده را پاک کنید و دوباره شروع کنید.

کلید تایید یا OK

این کلید در برخی از دستگاه ‌ها به جای کلید پاسخ یا Enter وجود دارد و برای تایید عملیات انجام شده و رفتن به مرحله بعدی استفاده می ‌شود.

کلید زبان یا Language

اگر دستگاه خودپرداز برای چند زبان پشتیبانی می ‌کند، با فشار دادن این کلید، می‌ توانید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.

کلید اطلاعات یا Info

با فشار دادن این کلید، می‌ توانید اطلاعاتی از محصولات و خدمات مورد نظرتان دریافت کنید یا از ویژگی ‌های دستگاه خودپرداز استفاده کنید.

کلید موافقت یا Agree

در بعضی از مراحل استفاده از دستگاه خودپرداز، ممکن است با شرایط و قوانینی مواجه شوید که باید با آن‌ ها موافقت کنید تا عملیات مورد نظر را انجام دهید. با فشار دادن این کلید، می ‌توانید با شرایط و قوانین موافقت کنید و به مرحله بعدی بروید.

کلید تغییر شبا یا Change IBAN

اگر در حین عملیات پرداخت یا انتقال وجه، شماره حساب مقصد را اشتباه وارد کردید، با فشار دادن این کلید، می ‌توانید شماره حساب را تغییر دهید.

کلید دسترسی یا Access

اگر دستگاه خودپرداز قابلیت ارائه خدمات ویژه‌ ای نظیر خرید شارژ، خرید بلیط و… دارد، با فشار دادن این کلید، می‌ توانید به این خدمات دسترسی پیدا کنید.

کلید لغو یا Cancel

در صورتی که قصد لغو یا انصراف از یک عملیات پرداخت یا انتقال وجه را دارید، می ‌توانید با فشار دادن کلید لغو عملیات را لغو کنید.

کلید تایید یا Enter

کلید تایید یا Enter برای تایید یک عملیات پرداخت یا انتقال وجه، وارد کردن مشخصات درخواستی و تایید قیمت نهایی استفاده می ‌شود.

کلید قطع برق یا Power off

اگر قصد خاموش کردن دستگاه خودپرداز را دارید، باید کلید قطع برق یا Power off را بر روی دستگاه فشار دهید تا دستگاه خاموش شود.

کلید برگشت یا Back

در بعضی مراحل از عملیات پرداخت یا انتقال وجه، ممکن است نیاز به بازگشت به مرحله قبلی باشد. با فشار دادن کلید برگشت یا Back، می ‌توانید به مرحله قبلی برگردید و تغییرات لازم را اعمال کنید.

کلید خروج یا Exit

در پایان عملیات، برای خروج از دستگاه خودپرداز، باید کلید خروج یا Exit را بر روی دستگاه فشار دهید.
دستگاه خودپرداز برای راحتی و سرعت بخشیدن به عملیات پرداخت و انتقال وجه، با کلیدهای متنوعی تجهیز شده است که باید با آن‌ ها آشنا بود تا بتوانید به راحتی از آن‌ ها استفاده کنید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

سایر دسته بندی ها

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

میخوای آموزش های بیشتر رو ببینی؟

تفاوت خودپرداز دیواری و سالنی
خودپرداز

تفاوت خودپرداز دیواری و سالنی

تا چند سال پیش، برای استفاده از خدمات بانکی باید حضوری به شعبه بانک مراجعه کرده و پس از انتظار مدتی، کارشناس بانک مربوطه ما را خدمت می ‌نمود. اما

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
نکات مهم خرید یو پی اس
خودپرداز

نکات خرید دستگاه یو پی اس

امروزه، خرید یو پی اس به یکی از اولویت‌ های اصلی کسانی تبدیل شده که سیستم ‌های کامپیوتری را استفاده می‌ کنند. معمولا این خرید به منظور حفاظت از رایانه‌

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
مزایای خرید دستگاه عابربانک
خودپرداز

مزایای خرید دستگاه عابربانک

در این مقاله به توضیحات تکمیلی درباره مزایای خرید عابربانک و مزایای خودپرداز شخصی می پردازیم. استفاده از دستگاه های خودپرداز و بهره برداری از فواید و مزایای آن در

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
معرفی انواع خودپرداز
خودپرداز

معرفی انواع دستگاه خودپرداز

دستگاه خودپرداز یا همان ATM (Automated Teller Machine)، که به طور خلاصه به آن ATM هم اشاره می ‌شود، توسط مشتریان بانک‌ ها یا بانک ‌های عضو در شبکه شتاب

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
نکات خرید دستگاه کشلس
خودپرداز

نکات خرید کشلس

دستگاه ‌های کشلس، دستگاه ‌هایی با ابعاد کوچک و معمولا نصب دیواری هستند. این ابزارها اغلب در مکان ‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند. دستگاه کشلس به عنوان یک

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
راهنمای خرید خودپرداز
خودپرداز

راهنمای خرید خودپرداز

اگر به دنبال خرید دستگاه خودپرداز هستید و می خواهید در مورد راهنمای خرید آن اطلاعات جامعی داشته باشید، این مقاله می تواند به شما کمک کند تا بهترین دستگاه

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
خودپرداز

سیستم ارت الکترونیکی

مشخصات کامل سیستم ارت الکترونیکی سیستم ارت الکترونیکی ولتاژ‌ها و جریان‌های القایی بر روی بدنه فلزی مصرف کننده الکتریکی را به خود جذب می‌کند. در صورت بروز اتصال بدنه با

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
روش های انتقال وجه
بانکداری و بانکداری الکترونیک

روش های انتقال وجه

روش های انتقال وجه روش های انتقال وجه متفاوتی وجود دارد . که در این مطلب هر کدام را بصورت جداگانه شرح میدهیم.   روش های انتقال وجه _ بطور

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
پیشگیری از ویروس کرونا از طریق دستگاه خودپرداز
بانکداری و بانکداری الکترونیک

پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز

پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز از مهم ترین دغدغه های زندگی امروزی ما شده است.

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
تعویض کاغذ رسید مشتری خودپرداز
خودپرداز

آموزش تعویض کاغذ رسید مشتری

تعویض کاغذ رسید مشتری _ دستگاه خودپرداز تعویض کاغذ رسید مشتری خودپرداز نیازمند طی مراحلی است که ما به آسان ترین روش ممکن به شما آموزش می دهیم. زمانی که

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
تفاوت خودپرداز دیواری و سالنی
خودپرداز

تفاوت خودپرداز دیواری و سالنی

تا چند سال پیش، برای استفاده از خدمات بانکی باید حضوری به شعبه بانک مراجعه کرده و پس از انتظار مدتی، کارشناس بانک مربوطه ما را خدمت می ‌نمود. اما

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
نکات مهم خرید یو پی اس
خودپرداز

نکات خرید دستگاه یو پی اس

امروزه، خرید یو پی اس به یکی از اولویت‌ های اصلی کسانی تبدیل شده که سیستم ‌های کامپیوتری را استفاده می‌ کنند. معمولا این خرید به منظور حفاظت از رایانه‌

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
مزایای خرید دستگاه عابربانک
خودپرداز

مزایای خرید دستگاه عابربانک

در این مقاله به توضیحات تکمیلی درباره مزایای خرید عابربانک و مزایای خودپرداز شخصی می پردازیم. استفاده از دستگاه های خودپرداز و بهره برداری از فواید و مزایای آن در

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
معرفی انواع خودپرداز
خودپرداز

معرفی انواع دستگاه خودپرداز

دستگاه خودپرداز یا همان ATM (Automated Teller Machine)، که به طور خلاصه به آن ATM هم اشاره می ‌شود، توسط مشتریان بانک‌ ها یا بانک ‌های عضو در شبکه شتاب

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
نکات خرید دستگاه کشلس
خودپرداز

نکات خرید کشلس

دستگاه ‌های کشلس، دستگاه ‌هایی با ابعاد کوچک و معمولا نصب دیواری هستند. این ابزارها اغلب در مکان ‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند. دستگاه کشلس به عنوان یک

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
راهنمای خرید خودپرداز
خودپرداز

راهنمای خرید خودپرداز

اگر به دنبال خرید دستگاه خودپرداز هستید و می خواهید در مورد راهنمای خرید آن اطلاعات جامعی داشته باشید، این مقاله می تواند به شما کمک کند تا بهترین دستگاه

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
خودپرداز

سیستم ارت الکترونیکی

مشخصات کامل سیستم ارت الکترونیکی سیستم ارت الکترونیکی ولتاژ‌ها و جریان‌های القایی بر روی بدنه فلزی مصرف کننده الکتریکی را به خود جذب می‌کند. در صورت بروز اتصال بدنه با

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
روش های انتقال وجه
بانکداری و بانکداری الکترونیک

روش های انتقال وجه

روش های انتقال وجه روش های انتقال وجه متفاوتی وجود دارد . که در این مطلب هر کدام را بصورت جداگانه شرح میدهیم.   روش های انتقال وجه _ بطور

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
پیشگیری از ویروس کرونا از طریق دستگاه خودپرداز
بانکداری و بانکداری الکترونیک

پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز

پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز پیشگیری از ویروس کرونا یا covid19 از طریق دستگاه خودپرداز از مهم ترین دغدغه های زندگی امروزی ما شده است.

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
تعویض کاغذ رسید مشتری خودپرداز
خودپرداز

آموزش تعویض کاغذ رسید مشتری

تعویض کاغذ رسید مشتری _ دستگاه خودپرداز تعویض کاغذ رسید مشتری خودپرداز نیازمند طی مراحلی است که ما به آسان ترین روش ممکن به شما آموزش می دهیم. زمانی که

این صفحه را به اشتراک بگذارید
بیشتر »
تماس با ما